در حاشیه
صرافی ICBroker | یک کلاهبرداری بزرگ (۴ دلیل)

صرافی ICBroker | یک کلاهبرداری بزرگ (۴ دلیل)

صرافی ICBroker

مدتی پیش، یکی از دوستانم با من تماس گرفت و گفت: عماد، فلان تومن پول داری؟ و بعد هم داستان صرافی ICBroker را تعریف کرد. شاخک هایم تیز شد. با خودم گفتم، شاید واقعا یک راهی برای یک شبه پول دار شدن باشه!

رفیقم میگفت، اگه ۵۰۰ دلار بدی، ماهی ۳۵ دلار میگیری. اگر ۱۰ هزار دلار بدی، ماهی ۷۰۰ دلار میگیری. طوری حرف میزد که انگار قراره ۱۰ برابر پولی که دادم، پس بگیرم. درحالیکه، همان پولی را که دادم؛ به من برمیگرداندند و حتی شاید کمتر. اگر هم سود میکردم؛ مرا قانع میکردند که همان پول با سودش را دوباره به آنها بدهم. خلاصه ۲ تومن پول گذاشتم وسط. اما چرا؟


صرافی ICBroker

صرافی ICBroker


معرفی صرافی ICBroker

پرزنت کننده ها، در مورد بلاکچین و ارزهای دیجیتال اطلاعات دست و پا شکسته ای دارند. احتمالا، همین موضوع باعث خواهد شد؛ کسی که اطلاعات کافی ندارد، آنها را دست بالا بگیرد. آنها ۶ راه درآمدزایی از طریق بلاکچین و ارزهای دیجیتال را در کتاب ها خوانده اند و به شما میگویند که بهترین راه استیکینگ یا سپرده گزاری پولتان است. بنابراین، مقداری پول از شما میگیرند و در مقابل، از همان پول به شما سود میدهند.

ICBroker، یک صرافی با ساختار هرمی

ساختار پانزی یا هرمی، در اوایل قرن بیستم توسط فردی کلاهبردار به نام پانزی، ابداع شد. در این ساختار، شما برای برگشت پولتان یا سود آن، باید افراد دیگری را به سازمان دعوت کنید تا پولشان را در آنجا سرمایه گراری کنند. در مقابل، از پولی که آنها سرمایه گزاری میکنند؛ به شما سود داده میشود. در این ساختار، که اگر روی کاغذ شرح دهیم، به شکل یک هرم خواهد بود؛ افراد پایین هرم هیچوقت فرصت سود کردن و یا برگشت پولشان را نخواهند داشت. چرا که دیگر سازمانی وجود نخواهد داشت.

در یک چنین ساختاری، افرادی که در رأس هرم قرار دارند؛ به عنوان ایده پردازان این کلاهبرداری بزرگ، قسر در میروند. افراد پایین هرم قربانی خواهند شد و سرشان کلاه میرود. افراد وسط هرم نیز، به عنوان کلاهبرداران (ناآگاه)، گیر میافتند.

اما صرافی ICBroker، روش جالبی برای این سبک از کلاهبرداری دارد. نمایندگان این صرافی، آموزش دیده اند. آنها به شما آموزش میدهند. مغز شما را شست و شو داده و برای کلاهبردار شدن آماده میکنند. بعد از اینکه از شما یک کلاهبردار ساختند؛ خودشان عقب مینشینند و فقط تماشا میکنند. حالا شما هستید که سر دوستانتان را کلاه میگذارید. اما چطور؟

به شما از قانون ۱-۹-۹۰ گاندی گفته میشود. شما میفهمید اگر اولین نفر باشید، تمام پول حق شماست. پس، کسانی که در انتهای هرم قرار دارند، لیاقت پول را ندارند. اما، برای اینکه بتوانید این کار را انجام دهید؛ باید به سراغ دوستانتان بروید که به شما اعتماد دارند. در انتهای این کلاهبرداری چند ساله، رئوس این هرم تمام پول را بلند کرده و شما را به عنوان کلاهبردار معرفی میکنند. دوستانتان نیز، که سرشان کلاه رفته به جان شما خواهند افتاد.


پانزی
پانزی

نکته بعدی، الگوریتم خلاقانه صرافی ICBroker است. باید اعتراف کرد که، برای این کلاهبرداری خیلی خرج شده است. اما، این نکته را هم در نظر داشته باشید که، این کلاهبرداری جهانی است. صرافی ICBroker، در تمام نقاط ایران (کردستان، تهران، خراسان و …) که هیچ، در سایر نقاط دنیا هم، در حال کلاهبرداری است.

به شما میگویند: یک دست راست دارید و یک دست چپ. باید هر دو دست را در تعادل نگه دارید. اما، این دلیل بر آن نمیشود که، ساختار آنها هرمی نباشد. زیرا دست راست و چپ، فقط برای کمتر سود کردن شماست و نه هرمی نبودن سیستم. هر ساختار هرمی نیز، کلاهبرداری است.

اگر شما مبلغ هنگفتی در صرافی ICBroker سرمایه گزاری کنید، قطعا نیازی به کار اضافی ندارید. اما، برای کسی مثل من و دوستانم که حاضر به سرمایه گزاری درشت نبودیم؛ کار اضافی وجود داشت.

ما برای درآمد بیشتر و سود کردن، باید افراد دیگری را هم دعوت میکردیم. به این شکل که هر کسی را دعوت میکردیم، ۸ درصد از سرمایه ای که آن فرد به عنوان سپرده به صرافی میداد، به ما داده میشد. پس چه بهتر بود که افرادی را دعوت کنیم که پول درشتی سرمایه گزاری میکردند.

میزان سوددهی هم متفاوت بود. برای مبالغ بیشتر، سود بیشتری وجود داشت. اما کجای این قضایا کلاهبرداری است؟

یک کلاهبرداری بزرگ

برای اینکه شما مطمئن شوید، صرافی ICBroker و نمایندگانش کلاهبردارند، ۴ دلیل مهم و اصلی آورده ام که به شرح زیر میباشند؛

  1. دلیل اول اینکه، به شما میگویند: این صرافی کار خود را از سال ۲۰۰۲ شروع کرده و در سال ۲۰۱۹ به عنوان یک صرافی تغییر کاربری داده است. اما وقتی در سایت whois سابقه فعالیت سایت های صرافی ICBroker را بررسی میکنید، میبینید که از سال ۲۰۲۱ دامنه ICBroker.io خریداری شده و تا سال۲۰۲۷ اعتبار دارد. همچنین دامنه قبلی سایت (ICBroker.com)، از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ هیچ فعالیتی نداشته و در سال ۲۰۲۱ تعلیق شده است.
  2. دلیل دوم، دروغ هاییست که درباره مجوزهای صرافی به شما میگویند. مهمترین مجوزی که نمایندگان صرافی، ادعای داشتنش را دارند، مجوز FCA میباشد. اما اگر به وبسایت این نهاد بریتانیایی رجوع و نام این صرافی را جستجو کنید، با این متن روبرو میشوید: این صرافی، مورد تأیید ما نمیباشد. وقتی ما این صرافی را تأیید نمیکنیم؛ شما چطور حاضر میشوید دارایی خود را به آن بسپارید و بالاتر از آن چطور میخواهید از خودتان محافظت کنید؟
  3. دلیل سوم، وبسایت Archive.org میباشد که اگر سابقه فعالیت دامنه های این صرافی را در آن بررسی کنید، چیزی مشاهده نمیکنید.
  4. دلیل چهارم هم، مبدأ این صرافیست. به شما میگویند که این صرافی سنگاپوریست؛ اما در سایت whois.com، اطلاعات این صرافی و شماره تلفن هایش، مربوط به آمریکاست. پس، دروغهایشان را باور نکنید.




نتیجه گیری

من از خودم تعجب میکنم؛ که چطور حتی برای مدت کوتاهی به این صرافی اعتماد کردم. حال آن که، من در این زمینه مطالعاتی داشتم. تنها علتی که به آن میرسم، طمع است. اما، افراد ناآگاه بسیاری وجود دارند که به این صرافی اعتماد میکنند و هیچوقت متوجه دروغی بودن آن نمیشوند.

شاید این صرافی کلاه شما را بر ندارد. اما، در زمان مناسب کاری میکند، تا شما به عنوان کلاهبردار اصلی پایتان وسط کشیده شود. زیرا، در یک ساختار هرمی، همیشه آخرین افراد ضرر میدهند و اگر شما بین آنها نباشید؛ قطعا به عنوان یک کلاهبردار شناخته میشوید.

و در آخر، باید بگویم که هر چیزی را میشود توجیه کرد؛ اما دروغ گفتن را هرگز! پس، اعتماد به این صرافی و نمایندگانش، دو گزینه به شما میدهد: یا کلاهبردار شوید یا سرتان کلاه برود!

صرافی ICBroker

نظرات بسته شده است.